5 Eki 2014

Hurafe mi? O da Ne ki? :)

Batı inançlarım yoktur benim (En azından şu anda :P) Söylenen her şey için mantıklı bir açıklama vardır diye düşünüyorum. 

Geçenlerde yolda yürürken, çift rakamlı bir plaka görünce, aklıma ergenlik yıllarım geldi. O zamanlarda uğraştığım bir kaç komik inançları sizinle paylaşmak istedim :) 

Plakada çift rakam görürsen sevdiğini görürsün kızaaammm... 
Dedim ya ergenliğim de bu oyunu çok oynardık diye. Plaka da çift rakam ya da harf gördüğünde, yanındaki arkadaşının etini çimdirirsen ve o anda sevdiğin çocuğu düşlersen onu görüverirdin. Bizde böyleydi :) Çimdirecek kimseyi bulamadığımda ise, kendimi cimciklerdim :)

Dolunayda dışarı çık, sevdiğin çocuğun adını kağıda yaz ve... 
Allahım sen aklımı koru :D Bir erkek için düştüğüm durumlara bak. Çok sık platonik aşık olan bir kızçe olduğumdan, önüme her gelen hurafeye inanırdım :)  Dolunayda gece yarısı çaktırmadan bahçeye iner, sevdiğim çocuğun adının yazılı olduğu kağıdı, bir taşa sarar, sararken de onu düşünürdüm. Neymiş böyle yapınca o da beni sevecekmiş.. Ba ba ba Zeki Müren'de beni görecek mi peki :D Rezilliğe bak :D Daha sonra o kağıdı bir dolabın en ücra köşesine saklayıp bir sonraki dolunayda taşı uzağa fırlatırdım. Sonuç mu? Sıfıra sıfır elde var sıfır :) 
Bir koca bardak suyu mideye indir sonra da... 
Su bardağının baş tarafına 3, alt tarafına 3 olmak üzere toplam altı öpücük kondurur,bardağı da ters çevirirdik. Amaaa baş tarafı öperken kendi adını, kıç tarafını öperken de onun adını söylemen gerekiyor ki, ters çevirip bardağı kapattığında bütün gün seni düşünsün. Olduuu.... varlığından bile haberi olmayan adam senin neyini düşünecek şaşkaloz :D Üstelik bardağın kıç tarafını öperken onun adını söylemek yeterince manidarken :D 

Sizinde inandığınız, yada çocukluğunuzda, lise yıllarınızda yaptığınız tuhaf ama komik inançlar mı?Hepimiz yapmış olabilir değil mi? Hadi hadi, utanmayın paylaşın benimle ;) 


Anılarının Zirvesinde Hatundan
 Sevgilerle :)





7 yorum:

  1. Ayy ne güldüm okurken. Özellikle sonuncusunu. Az kalsın evib öte tarafındaki annemler uyanacakti gülme sesimden. :D Sunbae-nim, sen beni güldürdün, Allah da seni güldürsun. :D

    YanıtlaSil
  2. Bak sen bizim Çeleneee :D Bir oğlan için ne hallere düşmüşsünüz madam oysa biz sizi cool bilirdik :P Saka bir yana ben bu hurafelerin bir tanesini bile bilmezdim ha bilseydim platonik aşık olduğum çocuklar için denerdim ama ne yapalim madam bizim hurafeler merdiven altından geçmemek elden bıçak almamakla kaldı :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aşk kalbe girince mantık dışarı fırlarmış genç :)) ben yaş olarak fosilden hallice olunca, bilinmemesi çok normal;)

      Sil
  3. Merhabalarr:) Sizi "Book Challenge Tag" etkinliğinde mimledim.
    http://partofthebook.blogspot.com.tr/2014/10/etkinlik-book-challenge-tag.html

    YanıtlaSil
  4. Bunların hepsini yeni duyuyorum:)
    Ben de bir tek siyah kedi olayı vardı,korkup hemen saçımı tutardım:)

    YanıtlaSil
  5. Bir de şu facebook gibi yerlerde yorum olarak atanlar var. Yok şunu şunu şunu 15 kişiye kopyala-yapıştır yap,anasayfana git geri geldiğinde sevdiğin çocuk sana mesaj atacak falan. Saçma. Kim inanır ki böyle şeylere.Çocuk aklı işte,inanırdık. :)

    YanıtlaSil

Tasarım:Sawako Kuronuma