23 May 2014

Bin Asır Geçse...

De izlemekten sıkılmayacağım, okumaktan yorulmayacağım dizilerim,filmlerim, mangalarım var benim. 

Kendimden bir şeyler bulduğum, izlerken iki gözü iki çeşme ağladığım, kanırarak güldüğüm, üzüldüğüm, hüzünlendiğim, neşelendiğim, huzur bulduklarım. 
Sen Uyurken...(While YouWere Sleeping)
Hepinizin mutlaka bir kere de olsa izlediği bir film olduğunu düşünüyorum. Sıcacık bir aşk hikayesinin yer aldığı bu filmde baş rollerini Sandra Bullock ve Bill Pullman paylaşıyor. Lucy’nin zengin bebesi Peter’a olan aşkı ve onun rayları düşmesi ile başlayan komiklikler, yer yer hüzünler ve aşkla dolu öyküsü. Eskiden televizyonda yayınlanmasını beklemekten bunaldığım, gözlerimi patlata patlata izlerken, reklam girdiklerinde içimden binbir kez sövdüğüm, internette izleme olayı çıkınca, bu durumu bulana her türlü duayı ettiğim canımın taa içi filmim. 


My Girl...
Hiç kimsenin bu diziyi izlemediğini düşünmüyorum :) "Kore"ye ilgisi olan herkesin izlediğini biliyorum. Gong Chan'ın hasta büyük babası son isteği olarak torununu bulmasını ister. Yıllardır kuzenini arayan Gong Chan büyük babasının ağırlaştığı bir günde, her türlü durumda, tek ayağının üstünde bile yalan söyleyebilen Yoo Rin ile tanışmıştır ve ondan kuzenin yerine geçmesini ister. 
İşte ondan sonra başlar güzel öykümüz. Çok severim, tekrar tekrar izlemekten hiç sıkılmadığım, hep ilk kez gibi gelen, benim için çok farklı yeri olan ve hala hüngür hüngür ağlayabildiğim bitanecik dizim :)

Bu sahnesi hala salya sümük ağlamama neden olur... 
Itazura Na Kiss
Aihara Kotoko'nun tek aşkı Irie Naoki'dir. Lisenin ilk senesinden beri sevdiği çocuğa aşk mektubu yazan Kotoko, bu kalem bile değdirmeden bütün soruları cevaplama kapasitesine sahip zeki ama bir o kadar da soğuk ve taş kalpli çocuğu istediği kıvama getirene kadar epey bir yırtınmıştı :) Her ülkede dizisi oldu ama animesi gibi tat vermedi. 
MangaKası sonunu getiremeden rahmetli olunca, eşinin devralığı ve mükkemmel bir sonla biten, içinizi ısıtacak bu animeyi izlemeyeniniz varsa (O kendini biliyor .:P) mutlaka izlesin diyorum :)

Beast Master
Ailevi nedenlerden dolayı tek başına vahşi bir hayvan gibi büyüyen Leo ile deli manyaklar gibi hayvan sevgisi olan ama bu sevgisini aşırı gösteren Yuiko arasındaki tatlı aşkı anlatıyor bu manga. Herkes Leo'nun kapkara korkunç gözlerinden tırsaken ona tek yaklaşan Yuiko olunca Leo'nun ona bağlanması kaçınılmaz olmuştu tabi. Romantik komedi sevenler için bire bir :D
Bin Asır Geçse de izlemekten sıkılmayacağım, okumaktan yorulmayacağım dizilerim,filmlerim, mangalarım  var benim.... 

6 yorum:

  1. Final sonrası için süper öneriler :)
    Teşekkür ederim canım benim :*

    YanıtlaSil
  2. my girl güzel diziydi ama senin için tekrar tekrar izlenesi olması ilginç :) beni o kadar etklememişti :D aynı konulu bir emel sayın filmi vardır bilir misin?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bilemedim aklıma ilk gelen torunu isteyen Hulisi Kentmen geldi. Emel Sayın'da teyzesi miydi neydi o mu? :) ama o çok farklı bir film :)

      Bu filmde beni en çok etkilyen konusu ve ostları. Sürekli çalan hüzünlü şarkısı telefonumun çalan müziği :)

      Sil
  3. dün kanıma girdin ve nöbette uykum gelmeyince "sen uyurken"i izlemeye başladım sonra bugün devam ettim
    ben de çok severdim bu filmi
    gecenin bir vakti verirlerdi televizyonda hey gidi günler
    öyle izlemek daha kıymetli gelirdi ya neyse işte :D :D

    my girlü severim ama benim my girlüm " coffee prince"dir
    itazura na kiss için aynı duyguları besliyoruz
    ama son mangayı bilmiyorum listeme aldım
    gıdımdan kissimi de alır giderim :D :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne iyi yapmışsın Nevoşum.:)

      Benim için tv'de olması da pc de olması da fark etmiyor :) Bu film benim için daima özeldir :)

      Coffee Prince'da çok severim söz konusu Gong ve Yoon Eun olunca akan sular duruyor :D Gerçi ikisi de son izlediğim dizide beni hayal kırıklığına uğrattı ama neyse bunu sonra konuşcaz :D

      Sil

Tasarım:Sawako Kuronuma