18 Oca 2012

Rejim Diye "Tak" Getireee :)



Bi sabah uyandım. Çok sevgili arkadaşımın bana hedayesi olan tartı ile göz göze geldim. İnanır mısınız aldığından bu yana ki 2. senesi olacak toplansan 5 kere temas kurmuşuzdur.
Kendisinden korkuyorum çünkü. Üstüne çıktığımda yanıp sönücek rakamı görmek kalbimi tekletiyor.


Eşimle kavga gürültü çıkıyorum tartıya. “Hadi bak bişi olmicak” diye kandırmaya çalışıyor beni o derece. Oysaki neyinden korkuyorsam altı üstü bi tartı dile gelip “yuuhh kızım tosun musun nesin belimi kırdın lan kalk üstümden” diyecek hali yok ya.

Velhasıl gözümü kararttım. Korkunun ecele faydası yok dedim. Usulca yaklaştım iki kere tıkladım üstüne, zira tıklatmadan çalışmıyor paşam çıktım üstüne ve görmekten korktuğum ki gerçekten korkmam lazım olan kilom Osmanlı Tokadını şrrraakk diye indirdi yüzüme. 

Şoke oldum inanın ne zaman bu kadar şiştim hiç anlamadım. Derhal her hatunun yaptığı ve yapması gerektiği gibi rejim sistemine geçtim, pilates cdlerimi çıkardım bu sefer ciddiyim kesinkes kararlıyım. Eşim de gülüyor bana “sen pazartesi başlarsın Salı bırakırsın her zaman aynı naneyi yiyorsun”. Allaahhhhh demeyecektin bunu Brütüs dedim ve ne kararlı olduğumu yaklaşık 1 aydır diyette olmamadan anlamış bulundu serseri. :) Şimdi benimle beraber otluyor :D 

Önce 2 hafta 2 öğün 2 kase taktiğini denedim. Baya kastırdı beni ama işe yardı mide baya ufaldı şimdi istesem de yükleyemiyorum.Sora normal periyodik yemeklere geçtim öğünler koydum falan filan bu arada kendi kendimi gaza getiriyorum “Yaparsın sen hadi kızım hüff hüff Rambo gibisin hahh hahhh şuncacık şey sana bişi yapamaz sen süpersin” bla bla bla :) 


Ama benim için en zor olan gözümün nuru, vazgeçilmezim,biricik aşkım, ağzımın tadı “Tuz” u bırakmış olmaktır. Bir de bu yetmezmiş gibi hiç su içmediğim ve “bir gün organlarım kuruyacak” diye isyan ettiğim için arkadaşım bana şu meşhurrr “cam damacanalar”dan almış. 



Peki sorun bi sorun hiç bitirebildin mi diye? Tabikii HAYIR!! Arkadaşım içimden “glup,glup” su sesi geliyor tuvalet ile olan yüz gözlüğümüz hakkındaki mevzu bahsi açmıyorum bile artık anlayın yani. Benim gibi su tüketimi az olan biri için zorla su içmek ne kadar zor bilemesiniz!

Şirkette diyette olduğumu biliyorlar çünkü öğlen yemeklerini zaten az yiyordum daha da aza indirdim nerdeyse kuş misali oldu nasıl ayakta kaldığıma anlam veremiyorlar zaten. Geçenlerde bir arkadaş “kızaam sen o kadar kilolu değilsin kiiii” dedi.Laağğnnn gerzek anamdan,babamdan,kocamdan çok görüyosun beni 08:30-18:00 bir fiil yan yanayız gözün alıştı ancak kilo alsam “kızaam ya şiştin gene” demeyi biliosun saçını pinçiğini yolarım senin asap bozma” diyerekten cevap verecek oldum. “Muhattap olma kızım şunlan” dedi sağ duyum bende öle yaptım. HIH! 

İşin kötüsü göbekten bir lokma gitmez mi hacılar ya? Yüzümü görseniz ürkersiniz lanet olasıca ilk ordan gidiyor burunda büyük affedersiniz yüzüm sadece burundan oluşuyor. Geçen laf arasında “yüzüm gene Çarşamba pazarına döndü” dedimdi de satış müdiremiz “evet yüzünden göbeğine sıra gelemiyor” dedi parçapincik oldum yeminlen.

Ancakkkk gel gelelim yaşadığım bunca sıkıntının ödülüne. Mideyi küçültmek için çekilen sıkıntılar;İŞKENCE! Yenilen bir ton laf; ACI!. Küçümseyen bakışlar; YAKICI... 1 ay sonunda neremden gittiği (!) belli olmasada verilen 2,5 kilonun sonucunda istediğin elbisenin içine girebilmek; PAHAAA BİÇİLEMEZZ BABUŞLLLAARRR :D

 Gıdıdan Muha Muha Can Haticeee :)







3 yorum:

Tasarım:Sawako Kuronuma