30 Eyl 2014

Sizin İçin Denedim #1 - Indomie Tavuk Çeşnili

Oldum olası Leader Ramenciyim. Ama artık satışı yapılmıyor.Yapılıyorsa bile ben bulamıyorum. Eskiden Migrosun raflarında olurdu.Ama şimdi yerinde yeller esiyor. Aynen şu anda anlatacağım ürün olan, Indomie gibi muadilleri sürekli satışta. 

Daha önce bu ürünün farklı aromalısını denemiştim. Suyunu süzüp malzemeyi o şekilde karıştırmıştım. Dün ise yeni bir yöntem denedim :)

Öncelikle malzemeyi üzerinde yazdığı gibi hazırladım. 2 bardak kaynamış suya noodle'ı ortadan ikiye kırarak attım. Onu kaynamaya bırakırken, paketin içinden çıkan baharatları ayrı bir kasenin içine koydum. 
3 dakikalık bir kaynama süresinden sonra, noodleları suyunu süzmeden baharat dolu kasenin üzerine boşalttım ve bir güzel karıştırdım.
Belki gerçekten de böyle yapılması gerekiyordu ama sonuçta ben yeni keşfediyorum. Öteki türlü baharatların tadı direkt dilime çarptığından çok tuzlu geliyordu. Bu şekilde tadı daha yumuşak ve yenilebilir oldu. 
Ancak esas yoruma gelirsek, hiç beğenmediğimi itiraf etmeliyim. Hiç bir özellik göremedim, noodle da bayat çıktı. :) 

Benim damak tadıma uymadı, ama Bambam için aynı şeyi söyleyemeyeceğim :)


Ramen Diye Diye.. Nicelerine Sarılan
 Hatundan Sevgilerle :)

12 yorum:

  1. Bu noodle genel olarak bayat tada sahip, ben de çiğ olarak yemeye çalıştığımda fark ettim:)

    YanıtlaSil
  2. Aslında bende tükettiğim için kendimi de dahil ederek söylüyorum, böyle şeyler yememeliyiz.

    O paketli hazır eriştenin içinde bir sürü kimyasal madde var ve monosodyum glutamat denilen madde bunların başında geliyor.

    Bizi artık geçtim de, bambam'a böyle şeyler yedirmeyin demek istiyorum haddim olmayarak :)

    Çünkü onun için henüz geç değil :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Böyle bir yorum geleceğini tahmin ettmiştim. :) Bambam yediklerimin ve içtiklerimin en büyük ortakçısı. Ne kadar kaçırsamda hep sızlanıyor tadına bakmak için. Bakmayın kaseyi önüne koyduğuma. Onun yarısı çöpte yarısı midemdeydi :) Bambama posası kalmıştı onu da aldım sonra elinden;)

      Sil
  3. Ben hep indomie yiyorum bayıla bayıla hemde :) hatta dedem bile indomie ramen yemeye başladı benden sonra, babaannem kolay hazırlandığı için poşet poşet aldırıyor, işine geliyor tontonumun :D:D
    Beğenmemene şaşırdım Leaderin tadını merak ettim şimdi :)
    Ben baharatı kaynama esnasında boşaltıyorum ikisini birden, fakat sen bir bölmesini tabağın dibine dökmüşsün ne fark ediyor ki?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Babaannene ve dedene maşallah. :) fark olduğunu sanmıyorum öylede yapabilirdim belki ama niyeyse bu daha çok işime geldi. Önce yediğimde yine tabağa koymuş bide suyunu süzmüştüm. Iyyy...Sondaki sebzeleri diyorsan onu başka kalan bi ramenden sora ekledim. Hiç bir şekilde tadı bir şeye benzemiyor :s

      Sil
  4. Daha önce körili ve domateslisini de denedim ama en iyisi bence de tavuk çeşnili (:
    Ellerine sağlık (:

    YanıtlaSil
  5. Ayy ben bunu markette böyle plastik kapta olanı aldım çok açtım ve zar zor yedim.. benımkide domatesliydi iğrenç cidden.. makarnanın gözunu sevıyım..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İyisi çıkarsa güzeldir ramen. Ama bu marka tam bir fiyasko

      Sil
  6. Ben ramen hep yerim ve çok sevrim ancak o sosları karıştırınca tadi gerçekten çokkkk kötü oluyor bu yüzden ben içine katmıyorum o sosları sade pişiriyorum ancak içine tuz ekliyorum bide pulbiber koyuyorum ben lezzet katıyor ancak sevilmiyorsa konmayabilir tabikide ama tat veriyor bence çok da acı olmuyorrr bence bide bnm dediğim gibi denemelisin ahh o soslar bir felaket..

    YanıtlaSil

Tasarım:Sawako Kuronuma