25 Ağu 2014

Bambam'ın Pipi Korkusu...

Evet inanması çok güç ve komik. Zaten bende, hayatımda ilk kez pipisini görünce ağlayan bir çocuk görüyorum, o da benim radikal sıpam. 


Nette bu konu ile ilgili araştırma yaptım. Nasıl yaklaşayım, neler söyleyeyim, ama hiç bir yazıda aradığım cevabı bulamadım. 

Bambam 20 aylık, geçenlerde altını açıktan sonra, bezi getirmediğimi fark ettim. İçeri gidip döndüğümde, Bambam'ın oturduğunu ve alt tarafını incelediğini fark ettim. "Annecim o senin pipin." dedim. Dedim ama, ben daha lafımı bitirmeden, bizimki kopardı feryadı. 

Nasıl ağlar, çok şaşırdım. Ağlamalarının arasında, bütün erkeklerde ve babasına bulunduğunu izah etmeye çalıştım ama, dinler mi hiç inatçı. 

Daha sonra kayınvaldem de söyledi. "Altını açtırmıyor, görünce ağlıyor" diye. Ne yapacağımızı şaşırdık. Banyodan çıkmayan çocuğu banyoya sokamaz olduk. Üzerini soymaya ne zaman başlasam, yıkanacağını ya da pipisini göreceğini sanıp , basıyor yaygarayı. 

Laf aramızda, 15 günlükken iltihaplı olduğu için sünnet ettirdik. Biraz da ufaktır :) Acaba göremediği için de ağlıyor olabilir mi diye düşünmeden de edemedim. 

Sevgili takipçilerim, bu durumla karşılaşanınız var mı? Yada yakınının başına gelen. Çevresinde pedagog olan? İnanın ne yapacağımı şaşırdım. 

Akıl akıldan üstündür tavsiyelerinizi bekliyorum. 


Şaşırmış Anneden Sevgilerle :) 

2 yorum:

  1. çocuk ağlamakta haklı diyeceğim :))))
    tövbe yarabbimm..
    Allah yardımcın oldun ne yapılır ki bu durumda :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah sorma ya. Her gün huy değiştiriyor ne yapacağımı şaşırdım :)

      Sil

Tasarım:Sawako Kuronuma