4 Ağu 2014

Bambam'ın Diş Buğdayı Partisi/ Part 1

Bambam'ın diş buğdayını yapalı 2 ay geçti. Her hazırlığını ellerimle yaptığım ve detayları çok olduğu için bir türlü yazmaya fırsatım olmadı.

Sıpam yavaş yavaş büyüyor. Onun bu özel günlerini, unutulmaz kılmak için elimden geleni yapıyorum. Her şeyi, ama iyi ama kötü, kendi ellerimle yapıp anılar bırakmaya çalışıyorum. 

Tabi bu kendi ellerimle yaptıklarım, bazen o kadar çok beğeniliyor ki,iş teklifi bile alabilirim yakında :P Şaka şaka o kadar uzun boylu değil tabi ki :D 

Gel gelelim Bambam'ın hazırlıklarına. Çalışan bir insan olduğum için, hazırlıkların tamamlanması gecenin geç saatini buldu. Bazı resimler bulanık, şimdiden kusura bakmayın. Gecenin 03:00'de gözlerim artık şeşbeş baktığı için arada, resimlerin de Allah'ı şaştı tabi :) 

Bir partinin olmazsa olmazıdır süsler :) 

Önce ana-oğul kendimizi bir süsledik . Daha doğrusu ben süsledim. Zavallı oğluşumun bir şeyden haberi yoktu :)
Kendim için bir taç ve oğlum için de bir rozet hazırlattım. Daha önce buradaki yazımda da bahsettim. Bu güzel cicilere el emeği göz nuru döken, bana göre keçeden harikalar yaratan, Atelier Ledushca'nın mimarı sevgili Leda'dır. "Leda be, şunu yapabilir misin bana" diye önüne ne sunsam, misli misli hakkını vermiştir. Teşekkür ederim kendisine tekrar :)

Sevgili misafirlerime, geldikleri için teşekkür etmek istedim. Bu yüzden, onlar içinde bana göre çok şık olduğunu düşündüğüm sabunlar hazırladım.
İhtiyacımız olan malzemeler çok basit. Az çok sizde anlamışsınızdır. Çok yer kaplamasın diye tek bir resim halinde oluşturdum.
Tüllerin üzerine zımbaladığım "Dişi çıktı" yazısını Zeynep Harikalar Diyarında bloğundan buldum. Kendisi "sizde yapabilirsiniz" diye her yazısının sonunda taslakları veren cömert bir bayan :)
Bütün taslakların boylarını, power point programı ile ayarlayabilirsiniz. Ben üzerindeki yazıları,büyüklük ve küçüklüklerini hep öyle ayarladım.

Sabunları Bim'den aldım. Gönlüm beyaz sabundan yanaydı ancak, koca kalıp sabunlardan başka yoktu. Bu markada da hiç yoktu. Görevliye "neden lavanta ağırlıklı sabun var" diye sorduğumda "satılmıyor ki abla herkes beyaz alıyor" demişti. Bende mecbur pembe ve mor sabun kullandım. Yine de çok şık oldular.

Bu arada, ben tee Eminönü'ne gidemem yok mu daha yakında bir yer derseniz,kurdele ve tülleri Bakırköy'de "Gür Çarşı"sından aldım.

Daha sonra masa süslerine geldi sıra. Onun içinde yine Zeynep Harikalar Diyarından yardım aldım. Aslında hepsi için onun bloğunu kullandım :)
Yalnız tek bir fark var. Bu sefer taslakların çıktısını ozalitçide yaptırmadım. A4 kağıtlarına renkli çıktılar aldım. Bu büyük diş resmini, yine Power Point programı ile ayarladım. Sert durması için arkasına mavi karton yapıştırıp, aynı boyutlarda kenarlarından kestim ve tahta şiş çubuklarına taktım. Yine "Dişim çıktı" yazısını gördüğünüz gibi, kağıt bardak altlarına yapıştırdım ve onları da yine şiş çubuklara yapıştırdım. Geri kalan diş şeklindeki tahta çubukları, arkadaşım Eminönü'nden almış. Sağolsun kullanmama izin verdi :)

Benden şimdilik bu kadar. Dediğim gibi uzun bir süreç olacak.Bir sonraki yazımda görüşmek üzere :)

Gıdılar Kiss :)



6 yorum:

  1. Bence oldukça güzel olmuş :) Eline sağlık

    YanıtlaSil
  2. Eline sağlık hepsi harika olmuş :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aa Zeynep Hanım :) Asıl ben tekrar teşekkür ederim,bunları bizimle paylaştığınız için :)

      Sil

Tasarım:Sawako Kuronuma