3 Kas 2016

Ortaya Karışık.. :)


        Durdum durdum… (gördüm ki baya durmuşum) dedim ki kendi kendime  “kızım hönkürecek çok şeyin var, e bir bloğun da var ne duruyorsun?

       Helva yapmaya gelmesem de, lakırdı yapasım geldi vallahi.
Ama neresinden başlayacağımı bilemediğim için ortaya karışık , alevli , janjanlı bir şeyler olsun dedim. :P


         Biliyorum konu eskide kaldı ama benim de söyleyeceklerim var vallahi. Biliyorsunuz ki (elbette biliyorsunuz sizde yaşıyorsunuz bu ülkede :P) geçtiğimiz sene olması gereken tarihten 15 gün kadar sonra girmiştik kış saati uygulamasına. Bu yıl , “ne uğraşacağız ya kaldırın gitsin” mantığında “tasarruf” adı altında uygulama ülkemizden an itibariyle kalktı.

       Doğrusunu söylemek gerekirse, bana hiçbir yararı olmadı. Müşterilere aldığım uçak saatlerinde sarkmalar mı dersiniz, cep telefonlarının, masa saatlerinin , bilgisayarların evde 5 araba 15 misali , mehter takımından hallice, kendi kendine iki ileri bir geri atmasını mı dersiniz, sabahın köründe kalktığım için evin bütün ışıklarını yaktığımdan, normalde kullandığımdan fazla elektrik harcamamı mı dersiniz,  ne ararsanız var yani. Bünyemin, bu duruma hala ayak uyduramamasını saymıyorum bile.

      Hadi hepsine bir çözüm bulunur da, az önce söylediğim elektrik faturası mevzusuna aşırı derecede kıl olmuş durumdayım. Yarardan çok , zararı olan bu uygulamayı esef ve şiddetle kınıyorum :D (beni de kim tınlayacaksa)

       Aklımın almadığı bir durumu “neden böyle” diye sorgularım bazen. Bu konudan birisi de havayolu şirketlerinin, net üzerinden aldığım biletlerde, hizmet bedeli adı altında ekstra ücret alması. Kafam takıldı arkadaş. “Ne münasebetmiş “ dedim üşenmedim bir tanesini aradım. Çünkü, hemen hemen hepsinde bu uygulama var.
Telefondan alsam, acenteden alsam hak veririm bir insan gücü harcanıyor derim. Yahu! İnternet benim, bilgisayar benim, elektrik benim, harcanan enerji benim, kan benim, damar benim… ay pardon :P :D

     Velhasıl bütün işi ben yapıyorum, sen bu hizmet bedelini benden nasıl alırsın mantığı ile davrandım telefona. Müşteri hizmetleri belli ki bu sorumu beklemiyordu, çünkü aynen kendilerine de bu şekilde sordum. Bir şeyler eveledi geveledi  en sonunda “uçuş hizmeti” dedi. “Hönk” diye kaldım.

   Uleen nassııı yaneee?? Kardeşim… pilotlara maaşı verilmiyor mu ki de benim üç kuruşuma kaldılar.
Kaldı ki bizim üst komşu pilot, host da bir arkadaşım var. Host olan bile para kırarken pilotun aldığı parayı siz düşünün… artık.
Bana ne ya… o pilot bu işi yapmak zorunda.Bunun için alıyor bir araba eğitimi. Kapasın kepenkleri gitsin o zaman…

          Anlayacağınız aklıma yatmıyor bu meseleler dostlar… Sanmayın ki üçün , beşin peşindeyim. Hakkı olana ben mislisini veririm. Ama eşek yerine konmak da bir hayli koyuyor bana.

Bu konuda sizin fikirleriniz neler bakayım.
Bildiğiniz mantıklı açıklamalarınız var mı?
Hele bir paylaşın benimle :)

                                                                                              Aklı duman olmuş
 hatundan sevgilerle… :)


1 yorum:

  1. Sabah saat 7.15 dışarısı zifiri karanlık ve sokak lambaları yanmıyor.. Eski saate göre çoktan söndürülmüş. Cadeye çıkınca dükkanların ışıkları aydınlatıyor etrafı. Minareyi çalanın kılıfını çoktan hazırlamış olması gerekirdi.

    YanıtlaSil

Tasarım:Sawako Kuronuma