2 May 2016

Her Burun Akıntısı Gribal Değildir!


Aynı zamanda mevsimsel alerji de olmayabilir...

Bizim Bambam'ın doğduğundan beri burnunda bir hırıltısı vardı. Bunu kafaya ziyadesiyle takıyordum. Daha sonra doktoru "kafatasının kıkırdağa baskı yaptığı için gelişme süresince 1 yaşına kadar bu hırlamaları devam edebilir" dedi eyvallah dedim...

Yaş oldu 2 ne hırlaması bitti... ne sümükleri. Önce dedik,kış geldi grip oldu zaar. Bahar geldi mevsimel oldu heralde dedik. Onu dedik bunu dedik, kış bitti, bahar geçti, yaz geldi , benim Bambam'ın sümükleri hiç bitmedi.


Baktım olacak gibi değil. Sümüklü mendillerden, uykusuz gecelerden gına geldi kaptığım gibi yeniden doktora götürdüm.

Doktor evirdi çevirdi, "alerjik olabilir kan testi yapalım" dedi. Sonuçlar bir çıktı bofff... Bambam'ın olması gereken değeri normalinin 2 katı.

Şimdi diyeceksiniz daha önce götürmedin mi? Götürmedim valla ne yalan diyeyim. Kulak burun boğaza götürdüm "geniz eti" dedi. Ama gerizekalının başkanı üstten bakmayla geniz etini nasıl anladı onu anlayamadım.

Velhasıl, Bambam'ın bazı yemekleri yemesi yasaklandı. Anlayacağınız mevsimsel de değil gıda alerjisi olabileceğini anladık. İlaçlar kullanıldı. Bir süre güzel bir şekilde devam etti, ancak daha sonra yeniden başladı.

Bu arada alerji dediğim burnu doluyor, akıyor, genzine akıyor, hırıldatıyor ve öksürtüyor. Öyle vücudunda kabarma falan yok.

Semptomlar yeniden başlayınca tekrar soluğu doktorda aldım. "Solunum ve gıda paneli alerji testi" yapılsın dedi.

Mübarek için bana bir bütçe çıkardılar yemin ederim ben o kadar maaş almıyorum.

Neyse çalıştığım kurum sayesinde onu da bir şekil hallettik. 40 tane gıda ve solunum yolu ile alabileceği alerjik reaksiyon gösterebileceği her şeye bakıldı.

Zavallı tosbiğimin tavuk , susam ve domatese alerjisi olduğu anlaşıldı. 1 sene boyunca ilaçlara devam edildi, bu alerjisi olan gıdalar verilmemeye dikkat edildi. Domates sevmediği için o kolay oldu ancak, tavuk ve simit konusunda baya zorlandım hala da zorlanıyorum.

Fakat geçtiğimiz hafta izinliyken reaksiyonların hala devam ettiğini fark ettim. Ağzından nefes alıyor ve hırıldıyordu. "Geniz eti" olma ihtimalini yeniden değerlendirdim. Tekrar bir kulak burun boğaza götürdüm.

Doktor "her çocuğun geniz eti vardır ama senin çocuğun alerjisi yüzünden sümükten bir şey görülmüyor önce onların kurutulması lazım" dedi. Yine bir dünya ilaç tabi. Düzgün sümküremediği için sümükler gideri baya kapatmış anlayacağız :)

Bambam şu an 3,5 yaşında. Geçen haftadan beri değişen ilaçlarını kullanıyoruz. Son bir kaç gündür burnundan nefes aldığını fark ettim. Sanırım geniz eti yok ama son karar doktorun tabi.

Demem o ki, hem iyi bir doktor bulmanız gerekiyor, hem de çok dikkatli olmak gerekiyor. Ha bu demek değildir, her burun akıntısında test yaptırın ama aklınızda olsun hani ;)

Geceleri Artık Rahat 
Uyuyan Anneden Sevgilerle :)



2 yorum:

  1. Dikkat etmek gerek sağlığa.

    YanıtlaSil
  2. Çok geçmiş olsun az da olsa kendimden biliyorum şu aralar bende kontroldeyim bazı yiyecekler yasak gibi Allah şifa versin Şafi ismiyle dikkat edin Çok geçmiş olsun bambama ...

    YanıtlaSil

Tasarım:Sawako Kuronuma