13 Oca 2015

Sizin İçin Denedim #2 - Kavlak Taş Baskı Zeytinyağı

Aigoo... Ben ne sorumsuz ve ihmalci biri olmuşum böyle. Yayınlarım artık ayda yılda bir gelir olmuş. Bana yakışmamış :) 

Affınıza sığınıyorum canlarım ciğerlerim. İş yoğunluğu uzun bir süredir sarmış dört bir yanımı. Değil yazı yazmak, totomu koltuğa koyarsam nimet sayar oldum.


Yıl başı öncesi şirket olarak Bursa'ya gittik. Hem ziyaret, hem ticaret ;) Toplantı yapmaya gittik, yıl başını kutladık geldik :) Şunu söylemem gerekir ki,güzel bir şehir. Ama çok boş. 

Boştan kastım, boş işte ya... sakin, gidilecek mekanları az. Hediyelik eşya dükkanı az :) Velhasıl, dönerken hediyelik bir şeyler alalım diye bizi Kavlak'ın fabrika satış yerine götürdüler. 

Evet biraz garip değil mi? Anneme, kayınvaldeme zeytin aldım (Hahah) İtiraf ediyorum, içeri girince kendimden geçtim. Zeytin, zeytinyağı ve kestane şekeri dışında, sabunlar, şampuanlar, ev yapımı çorba çeşitleri... 

Eğer 15 dakikadan fazla zamanım olsaydı,bütün dükkanı almıştım orası kesin. :) 

Neyse efenim... gelelim konumuza. Sızma yağın sağlıklı olduğunu hepimiz biliyoruz. Babam, Bambam'ın yemeklerini sızma zeytinyağı ile yapmam konusunda sürekli başımın etini yer. 

Adam haklı. Ama sızma yağının o dayanılmaz kokusu yok mu... işte bütün olay orada bitiyor. Ben bile, yemeği o koku yüzünden yiyemezken, Bambam'a bu işkenceyi yapmak istemiyorum doğrusu. 

Mağazada gezinirken,gözüme envai çeşit zeytinyağları çarptı. Almak istedim, elim gitti, ama malum koku yüzünden almaktan vazgeçtim. Tam geri dönüyordum ki, tezgahtar durdu beni. 

"Neden almıyorsunuz" dedi, en cin, ama masum sesiyle. "Sağlıklı, biliyorum yerine kadar gelmişken almamak da ayıp olur, ama çok kokuyor, maalesef o kokuya dayanmıyorum. Oğlumun yemeklerine kullanmak istiyorum oysaki" dedim. 

Bu cümlem üstüne, hemen indirdi tezgahtan "Kavlak Taş Baskı, Soğuk Sıkım Zeytinyağı.Sizi temin ederim kokmuyor." dedi. Bir kaç arkadaşım da onaylayınca onu da attım sepete :)

2 tane aldım,eğer beğenmezsem anneme veririm diye düşündüm.  Ama çok beğendim, sevgili okuyucu arkadaşlarım. Ciddi ciddi, ilk açıldığında hafif bir koku yaysada (doğal olarak), yemeklerde ne bir ağır tat var, ne bir koku. Çocuğunuza gönül rahatlığı ile hem içirebilir, hemde yemeklerine, ayrıca kendi yemeklerinize, salatalarınızda kullanabilirsiniz. 

"Yahu nereden bulacağız, Bursa'ya mı gidelim" diye düşünüyorsanız, hemen vazgeçin o düşünceden. Ha gitmek istiyorsanız  gidin canım yine :P onun dışında kendi sitesini inceleyebilirsiniz. TIK

Şimdiden afiyet olsun :) 


Deneme Tahtası Hatundan 
Hörmetlerle :)

2 yorum:

  1. Bloğunuz çok güzel takipteyim. Bana da beklerim :)
    http://koredelisiyiz-biz.blogspot.com

    YanıtlaSil
  2. merhaba yeni üyeniz geldi :)) sizi yeni keşfettim ve takibe aldım. bana da beklerim http://ciziyorumdikiyorum.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil

Tasarım:Sawako Kuronuma