18 Ağu 2014

"Pepsi Yaşatır Seni" Kampanyası Dolandırıcılığı...

Az önce telefonuma aynen yukarıdaki gibi bir mesaj geldi. 
Milletimiz dolandırıcılıkta artık sınır tanımaz oldu. Hadi çeşitli şeyleri anlıyorum. Ama, çok tanınmış bir marka ile bu dolandırıcılığı yapmak da neyin nesi oluyor.?!

Arkadaşlara gösterdim. "Millet bakın süper para kazandım" diye de epey bir dalga geçtim. Bir arkadaşım "Şirket hattından ara, neymiş öğrenelim kendi cebinden arama" dedi. 
Bir diğeri "Böyle bir şey mümkün olamaz zaten. Bence hiç uğraşma." dedi. 

İkisinin de dediğini yapmadım. Hemen "Pepsi"nin sitesine girdim.  http://www.pepsi.com.tr/iletisim/ adresinden "Tüketici İletişim Hattı"nı aradım. 

Karşıma çıkan bayana "Bana böyle bir mesaj geldi. Böyle bir kampanyaya katıldığımı hatırlamıyorum. Büyük ihtimalle dolandırıcıların işidir. Ama teyit etmek istiyorum. Böyle bir kampanyanız var mı?" diye sordum. 

Karşımdaki bayan "Bu mesajlar, doğru söylemiş olduğunuz gibi, dolandırıcılık şebekleri tarafından rastgele seçilen numaralara yollanıyor. Böyle bir kampanyamız yoktur. Numarayı bana verirseniz savcılığa işlem başlatacağız. Çünkü sizin gibi bir kaç kişiden daha böyle şikayet aldık. Kampanyanın firmamız ile bir ilişkisi yoktur." dedi. 

Hemen numarayı verdim. Karşılıklı teşekkür edip telefonu kapattım. 

Şimdi, değerli okuyucularım. Hala bu tuzaklara düşen vatandaşlar mevcut. Her ne kadar, polis teşkilatından mesajlar gelsede, günbegün kendini geliştiren bu soyguncular, insanlara musallat olmaya devam edecektir. 

Okuyun, okutturun. "0531 566 90 13" ve benzeri numaralardan yukarıdaki gibi bir mesaj gelirse, hemen ilgili birimlere şikayet edin. Aramayın, geri dönüş yapmayın, mesajlara cevap vermeyin. 

Yurt dışında bir tanıdığınız yoksa, +30 ,+35 ve benzeri ülke kodları ile başlayan numaraları aramayın.Bu numaralar genelde aramazlar. Merak uyandırmak için sürekli çağrı atarlar. Merak edip, arayanları ise oltaya getirirler. Size acitasyon yapan, yabancı uyruklu kadınlara inanmayın. "Sizi bilmem ne teşkilatından arıyorum, küfür edilmiş, para aklanmış, teröristlere yardım etmişsiniz." vb. bilgilerle sizleri arayanlara itimat etmeyin. 

"Falanca bankadan arıyoruz. Şifrenizi verin" vs. diyen kişilere güvenmeyin.Hiç bir banka sizden şifre sormaz. Dikkat ederseniz "şifreyi bana bile söylemeyin" derler. 

Derhal polisi arayın ve sizi arayan numaraları şikayet edin. Güzel bir gün geçirmeniz dileklerimle. 




6 yorum:

  1. Evet.. Bunu bilenler bile ara ara yanılıyor, tuzağa düşüyor.
    O yüzden çok dikkatli olmak lazım.
    Malum, insanlar ekonomik olarak zorda olduklarından kullanılmaya pek müsaitler
    Neyse ki sen aldanmamışsın, geçmiş olsun yine de...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten öyle. İnsanların zaaflarını kullanıyorlar. Teşekkür ederim. Umarım kimsenin canı yanmaz.

      Sil
  2. Ben de sürekli bir şeyler kazanıyorum iphone mu dersin, samsung mu dersin :D Bir kere araba kazanmışlığım bile vardı :p
    Şaka bir yana bir gün gerçekten bir şey kazansam inanmayacağım bu dolandırıcılar yüzünden :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haha evet bugün aynını bende arkadaşlara dedim. Bir fırsatı tepeceğim diye korkuyorum:)

      Sil
  3. Çok bilgilendirici bir yazı olmuş :)

    YanıtlaSil
  4. Mesajlar ve çağrılar geliyo devamlı gerçekten çok dikkatli olmak lazım..
    Bilgi için ayrıca teşekkürler :)

    YanıtlaSil

Tasarım:Sawako Kuronuma