29 Ağu 2014

Mim - #Soru-Cevap Mimi / #O Mu Bu Mu? Mimi

Bu gece öleceğinizi bilseniz bazı insanlara bazı şeyleri söylememiş olmanın pişmanlığını hisseder misiniz? Peki neden söylemediniz?
Sanırım hissederdim. Büyük ihtimal hissederdim. Hani bazı anlar gelir diliniz lal olur, öyle zamanlarım oluyor benim. Söylemek isteyip de, söylemediğim içimde kalan çok şey oluyor. Ama öleceğimi bilsem yine de söylemezdim. Ölüp gideceğim, insanları üzmenin ne anlamı var değil mi :)

Günün birinde çocuğunuzun doğduğu hastanede bir yanlışlık yapıldığını ve çocukların karıştığını öğrenseniz, kendi çocuğunuzla sizin büyüttüğünüz çocuğu değiştirir misiniz?
Asla! Her şey doğurmakla bitmiyor. Öz evladımı da yamacımda isterdim, ama gözümden sakınarak büyüttüğüm o evladımı da isterdim.


Hayalinizi süsleyen bir yerde bir hafta tam porsiyon, harika bir tatil için uçan bir kelebeği yakalayıp, ayaklarınız ve kanatlarını koparır mıydınız?
Kesinlikle olmaz! Parama minnet ayol... canımı dişime takar, totomu yırtar biriktirim o parayı, gene de bir canlıya zarar vermem.Neden onun hayatı, benimkinden daha değersiz olsun...Daha neler... (buna evet diyen var mı ya? :S)

Bir yemeğe davetlisiniz ve önünüze tanımadığınız bir yemek konuyor. Tuhaf haline ve pek iştah açıcı görünmemesine rağmen tadına bakar mısınız?
Ben Çin ve Kore restoranına gitmiş insanım. Değişik lezzetler denemeyi severim. Bu uğurda hastanelik olacağım bir gün, ama yine de denerdim :)

Sevdiğiniz biri için yalancı şahitlik yapar mıydınız? Örneğin bir yayaya çarptığında, direksiyonda dalga geçtiğine rağmen, çok dikkatli kullandığını söyler miydiniz? (anne, baba, eş, sevgili)
Bilemiyorum Allah başıma vermesin, işin içine aile girince herkes gibi bende tereddüt ediyorum. Yalancı şahitlik yapmak yerine, karşımdakini suçunu itiraf etmesi için ikna etmeye çalışırdım sanırım.

Yetişme tarzınızda değişiklik yapma imkanınız olsa ne değiştirirdiniz?
Babamı :) Biraz daha anlayışlı bir insan olabilmesi için az daha diş gösterebilirdim galiba.

Eviniz ve içindeki eşyalarınız yanıyor. Ailenizi, kendinizi ve köpeğinizi kurtardıktan sonra bir kez daha içeri girme şansınız var. Ne kurtarırdınız? 
Herkes canlı çıktıysa, tabisi de kitaplarımı soru mu bu şimdi? :D Haa bir de fotoğraf albümlerimi :)

Yarın sabah başka birinin kimliğinde uyanma olasılığınız olsa, bunu değerlendirir miydiniz? Kimi seçerdiniz? 
Neden ben başkasına özeneyim onlar bana özensinler yahu :) Şaka bir yana da bunu hiç düşünmemiştim. Sanırım hiç kimsenin yerinde olmak istemezdim. Çünkü, eminim benim hayatım onlara göre daha rayında. Hiç birinin yaşantısı göründüğü kadar ışıltılı değil. Yazık...

Bu mimi bana paslayan LoverK 7 kişi mimlenecek demiş. Açıkçası, herkese hitap etmeyebilir düşüncesiyle, isteyen herkes yapsın diyorum. :) Teşekkürler LoverK :)

1- Aşk mı bağlılık mı?
Bağlılık. Sonuçta Aşk geçici bir şey.
2- Gurur mu teslim olmak mı?
Forever gurur... ama yeri gelince havlu atmayı da bilmek gerek. 
3-Sarışın mı esmer mi?
Sarışının adı, esmerin tadı demişler şekerler. Esmer tabisi de :)
4-Yeşil göz mü Mavi Göz mü?
Gözleriyle gözlerime baktığında,içimi eriten yegane varlığımın oğluşumun göz rengi olan MAVİ göz diyorum :)
5-Et mi Tavuk mu?
Yumurtlama kıvamına gelene kadar tavuk yiyebilirim. Bilmem anlatabiliyor muyum :D
6-Karpuz mu Kavun mu?
Tartışmasız kavun.
7-Altın mı Gümüş mü?
Gümüş. İlla altın olacaksa da Beyaz altın :D
8- Kedi mi Köpek mi?
Sonsuza kadar köpek :)
9-Beyaz mı Siyah mı?
Çok nadir giyinsem de Beyaz
10-Yağmur mu Güneş mi?
Ardında bıraktığı toprak kokusunu değişmem hiç bir yemeğin kokusuna. Elbetteki Yağmur :)
11-Mesajlaşmak mı aramak mı?
Tırnaklarım kısayken mesajlaşmak :D
12-Bodrum mu Çeşme mi?
Bodrum
13-Deniz mi havuz mu?
Bir süre sonra havuz beni iğrendiriyor. Denizi tercih ediyorum. 

Bu mimi bana gönderen Hayaliland'e teşekkür ediyorum. Yapanların mimlerini okumaktan keyif alacağımı bildirir esenlikler dilerim :D


Mimlerin sultanı kadından sevgilerle :D

4 yorum:

  1. Forever gurur :D
    Bende bende :)
    Çok güzel olmuş ki cevaplar :)

    YanıtlaSil
  2. Hepsi bana diyorsun yani :)

    Düşününce kızımdan bunca sene sonra ayrılamam ama dediğin gibi diğerini de isterim. Peki karşıdaki anne de aynı duyguyu paylaşıyorsa ne olacak?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kanka oluruz o zaman :) Aynı duyguları yaşayan iki insandan, daha fazla birbirini anlayan kimse olamaz. Konuşur anlaşır, ortak bir yol bulunurdu sanırım.

      Zaten şöyle bir nokta da var. Bakalım o çocuk beni isteyecek mi? :)

      Sil
  3. Kelebekli soruya yanıt; çok insan buna evet diyecektir. Balık yakalayan, geyik, kurt, ayı vs.. avlayan, hatta kelebek koleksiyonu yapan... Onlar için öldürmek hobi... değil mi?

    YanıtlaSil

Tasarım:Sawako Kuronuma