21 Ağu 2014

Aşk Adında Hayat... Michael Lee West

Bu kitabı indirim reyonunda gördüm. Laf aramızda, bir doyumsuzluk noktam da budur. Gördüğüm her kitabı alırım. Kocam isyanlarda, hepsini çöp poşetine koyup yakmakla tehdit ediyor beni :)

Her neyse... Arkadaşıma kalmaya gideceğim bir gündü. Normalde okuduğum kitabı aceleden evde unutmuştum.

Arkadaşım hamile,  buna bağlı olarak erkenden uykusu geliyor. "Bu şimdi erkenden uyur, ben en iyisi şuradan çerezlik bir kitap alayım, sonra eve gittiğimde öteki kitaptan devam ederim" dedim kendi kendime.

Hay demez olaydım... Çıtır-çerez diye düşündüğüm kitap, bana bir ters köşe yaptı ki ahali sormayın gitsin. Öyle sardı öyle sardı ki... bir gece sildim süpürdüm kitabı.

Kitabın son sayfasını okurken, bir de ikincisi olduğunu fark ettim... koca bir küfür bastım vallahi. Çünkü takıntılıyım... Seriler bitmeli, yoksa bana uyku yok. Şu an ikinciyi alamıyorum diye nasıl kuduruyorum bir bilseniz. :D

Teeny Templeton teyzesinden kendisine miras kalan yemek sırlarıyla, evlilik hazırlıkları yapan bir kızdır. Yemek kursunun iptal olduğu bir gün,nişanlısı Bing'i şeftali bahçelerinde anadan üryan, iki hatunla badminton oynarken görür. Normalde ne yaparsanız, o iki şıllığın saçını yolar, nişanlının da malum yerlerini kesip eline vermelisiniz değil mi? :)

Ama Teeny onlara şeftali atmayı tercih ediyor. Buna rağmen nişanlısı olacak o yüzsüz herif... "Şeftali ile kafamı yardı" diye kızdan şikayetçi oluyor.

Eski nişanlısına yaklaşamama cezası alan Teeny, ondan gelen bir mesajla yasağı deler ve onu evinde ölü olarak bulur. Bir numaralı zanlı olarak göz altına alınır. O panikle, ne yapacağını bilemeyen Teeny, lisedeyken kalbini çok fena kıran eski sevgilisi avukat Cooper O'Malley'i arar. 

İşte her şey, bu cinayetten sonra başlar. İşin içine küllenmiş eski bir aşk, o küllenmiş aşkın karısı ve Teenny'i para avcısı gören bir arkadaş da girince, tadından yenmeyen bir kitap çıkar ortaya :)


Önceleri çok vasat gidiyordu. Hatta Bing'in verdiği tepkiyi, bir anda kızı silmesi, yüzsüzlüğü bana acayip saçma gelmişti. Ama Cooper işin içine girince bambaşka boyuta döndü kitap :) 


Cinayeti kimin işlediğini hemen buldum. Katil beni çok şaşırtmadı. Ama kitabın güzelliği bunu bana unutturdu. Okumanızı şiddetle tavsiye ediyorum. Siz bu satırları okurken, umarım bende ikinci kitabı olan "Geçmişin Gölgesinde Aşk" kitabını okuyor olurum... 


İlk okuduğum kitap mı dediniz? Adı neydi ki...? :)


Gıdılar Kiss :)


Dip Not: Resim Alıntıdır(Bu ara biraz yoğunum resim çekemedim gomen :D)

7 yorum:

  1. Entrika dolu polisiye desem değil aşk kitabı gibi ;)
    2. yi hemen bulursun umarım ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Buldum. Daha doğrusu hediye edildi :) Ancak, şimdi de okumak için fırsat bulamıyorum şaka gibi :)

      Sil
  2. Hımmm merak uyandırdı bendede ;)

    YanıtlaSil
  3. Arkadya yayınlarındandı sanırım bu kitap yanlış hatırlamıyorsam. Arkadya yayınlarından çıkan çoğu kitap muhteşemdir zaten :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evt doğru arkadya. Ben ilk kez bu kitaplarla tanıdım yayınevini ama güzel diyorsanız kesin müdavimi olurum:)

      Sil
  4. Cidden konusu merak uyandırıcı

    YanıtlaSil

Tasarım:Sawako Kuronuma