18 Tem 2014

Kiraz Mevsimi=A Gentleman's Dignity

 
Ablam,az önce ikinci bölümünü izlemeye çalıştığım bu dizinin konusunu anlatmaya başladı. İlk tepkim "Anlatma ben bu diziyi biliyorum." oldu.


Bizimkilerdeki bu Kore dizisi özentiliği nereden çıktı anlamadım doğrusu. :) 

Öykü isimli hatun, Ayaz isimli delikanlının, kardeşinin karıştığı bir olay yüzünden şikayetini geri alması adına, peşine takılmasıyla başlamış olay.

Üstelik en yakın arkadaşının sevgilisi olduğunu bildiği halde, çocukluk arkadaşa aşık olmada var. Ayrıca Ayaz ve çocukluk aşk Mete üniversiteden kankalar bakın şu tesadüfe. Birde mimar olmaları ve ortak olmaları var ki tadından yenmez :)

Üstüne üstlük,nevrotik tavırlarıyla kocasını kıskanan zengin bir kadın, karısından ölümüne korksa bile, dişi sinek dahi görse yüzüğünü cebine tıkıştıran bir adam var. Tanıdık geldi mi :)

Hani... bizim öğretmen Kim Do Jin'in evinde banyoda mahsur kalmıştı... o sahneyi anlattım ablama ve ekledim... "Burada yapmazlar adam yarı çıplaktı"
Demokraside çare tükenir mi genç? :) Çatır çatır yaptılar valla :)

Daha çok benzer sahnesi var. Bakalım nereye kadar gidecek bu benzerlik. "Güneşi Beklerken"e benzerse işimiz var demektir. O da BOF'un yan sanayisiydi güya :)
Tabi bunlar genç ve burası Türkiye elbet yer yer farklılık olacak.

Bilirsiniz ben dizi izlemem (yada bilmezsiniz) ama bunu izleyeceğim. Sırf merakımdan izleyeceğim. 

İzleyen varsa bana yazsın olur mu? Görüşlerinizi merak ediyorum :)

Gıdılar Kiss...

30 yorum:

  1. Sanırım bu dizi izinsiz uyarlamaymış, baya tartışması dönüyordu bloglarda ama konuyu tam olarak bilmiyorum :)
    Zaten Bof ve güneşi beklerken yazılarım yeterince saçma sapan tepki almıştı bir de buna bulaşmayayım dedim, sonra kazığa falan çakıp cadılar gibi yakabilirler beni! :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Görünen köy klabuz ister mi şekerim. Tartışmaya açık konu yok çünkü birebir kimse laf edemez :)

      Sil
  2. Ben izliyorum hem de severek :) Eğleniyorum da o Kore versiyonuna başlayacaktım ama bunu öğrendikten sonra başlamamıştım ya da ikisini eş zamanlı izlerim :)
    Zaten beni Kore dizilerine benzemesi çekiyormuş demek ki ^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Açıkcası, gerçeği bilirken izlemek pek hoşuma gitmiyor. Aynı duyguyu yakalayamıyorum:)

      Sil
  3. Güzelim dizilerin, filmlerin içine ediyorlar bence. Bir de bu senaryolar izin alınarak mı yapılıyor yoksa çalıntı mı merak konusu ben de. Ayrıca bu dizinin çalıntı olduğu haberleri çıktı. Ben izlemedim ne kadarı doğrudur bilemem. Senaristin kendi yazmış gibi sunması içler acısı doğruysa.

    Ayrıca fox ta galiba yine Kocamın Ailesi dizisi de Kore yapımından alıntı. Ve benim hiç hoşuma gitmedi onun orjinalini izlediğim için biliyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sana içine edilmesi konusunda sonuna kadar katılıyorum. İzin konusuna gelince, kimsenin bununla uğraşcanı sanmıyorum.
      Ama aptal yerine konmakta hoş değil. Şeytan yapımcısna ulaş "hırsız var" diye şikayet et diyor.:)
      Oysaki "bir aşk hikayesi"nin senatisti ne kadar dürüsttü. Herkes bir değil sanırım:)

      Sil
    2. Aslında gerçekten şikayet edeceğiz. Ben böyle şeylere sinir oluyorum. kim bilir insanlar o senaryoyu yazarken neler çekiyor. Bir romanıncının yazmış olduğu romanın kağıtlarını çalmak gibi bir şey bu, izinsiz yapıldıysa. O ne güzel tüm korecanlar otursun izlediği filmi, dizisi yazsın ben senaristim diye çıksın o zaman.

      Sil
    3. Bende hiç sevmem. Aynını bugün ablam da söyledi. Sende beğendiğin bir diziyi al kanala git ben yaptım de o zaman dedi. :) şikayet edilecek bir yer bulunursa bende gerekeni yazarım valla.

      Sil
    4. Öncelikle şunu bilin ki boyle seyler birebir aynisi oldugunda izinsiz olmuyor yasak cezasi var fox gibi bi kanalda profesyonel yapimcilar yonetmen oyuncular boyle bir senaryoyu kabul etmez ancak eger aralarinda farklar varsa ki var o zaman izin almaya gerek yok cunku senarist kendisi yazmis demektir ve siz emege saygi duymuyorsunuz elbette benzerlikler olabilir diziden ilham alinarak yazilmis olabilir ama bu diziyi calinti yapmaz 18 yasinda olmadanda zaten şikayet edemezsiniz ha diyelim ki 18 yasindasiniz o zamanda calinti olamayacagini bilmeniz gerekiyor

      Sil
    5. Merhaba sevgili adsız arkadaşım. Orjinal diziyi izlememiş olduğun için, bu şekilde bir yorum da bulunmuş olabilirsin anlayabiliyorum. Belki senaryo ellerine geldiğinde, yapımcılar da bu durumu fark etmemiş olabilirler. Ancak, ilk iki bölüm resimden de belli olduğu sürece tıpatıp aynıydı. Sanırım artık gerçeklerin farkına vardılar ki, şu an tamamen farklı konu işliyorlar.

      Hiç bir zaman emeğe saygısızlık etmem. Bu konuda çok hassasımdır. Ancak bu kadar kişi aynı şeyi söylüyorsa bir bildiğimiz vardır sence de öyle değil mi? ;)

      Sil
  4. Aynen ben de kiraz mevsimi basladiginda iki gun once a gentlemans dignityi bitirmis bulunmaktaydim . Keske izleseydin sahneler apayni :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İzledim izlemez olur muyum. Metenin kardeşi çikolata yolladı. Öykü ofise koştu aynı anda Mete gelince Ayaza ilanı aşk etti falan tıpa tıp :)

      Sil
  5. Bak bilmiyodum ben :D
    Orjinali her zaman daha güzeldir bu bi gerçek bizde orjinalini izleriz di mi :)

    YanıtlaSil
  6. Dizi ilk bölümden kendini belli etti zaten. Kız çok sevimli role yakışmış.
    benim için önemli olan orjinaline sadık kalıp kalmayacakları uzatıp araya 2 3 entrika serpiştirirlerse olmaz.
    Şu ana kadar alıntı yapılan dizileri bence mahfettiler bakalım bu nasıl olacak.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kızı biraz abartı buldum ama acemiliğine veriyorum :)
      Orjinallik konusuna gelince, dizininin bölüm sayısı kadar belki aynı kalır ama ilerleyince illa değişecektir. Kore dizilerinin bölüm sayısı bizimkileri kesmez :)

      Sil
  7. Dizinin adını o kadar çok lafı geçtiki en sonunda oturup izlemeye başlayacağım.
    A Gentleman's Dignity'i sevmiştim bayağı bir izleyeyım bakayım nasıl uyarlamışlar bize. :)

    YanıtlaSil
  8. Ben de Kiraz Mevsimi'nin ilk bölümünü şans eseri izliyordum, bir baktım bizim Kore dizisiyle aynı!
    Sevmedim diyemem, gerçekten çok sevdim.
    Ama çalıntıysa eğer bu gerçekten kötü bir durum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fena değil eğlenceli bile diyebilirim. Ama huyum çürüsün benzerlik bekliyorum işte :)

      Sil
  9. gentlemen's Dignity harikadır ama ya taklit edilemez ki. bi kere oyuncu seçimi çoook yanlış bu kdr yaşı aşşa çekmeleri gerekmezdi. her neyse ben zaten izlemiyorum da, şu görsel var ya kullandığın, tiksindirdi beni.
    ne kdr eğreti durmuş :/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Açıkcası kızı banyoya sürükleyince çarpıcı bir şey bende bekliyordum. Ama dediğim gibi burada o kadarını bekleyemezsin. Mesela bizimkiler 4 arkadaştı değil mi? Bunlar üç. Evet bir "kardeş" aşık ama abisinin arkadaşına değil, mahallenin delikanlısına. :) Burada, abisinin 40 yaşındaki arkadaşına aşık 24 yaşındaki bir kızı koyarlar mı. Kötü örnek diye taşlarlar valla :)

      Sil
  10. Herkesten duyuyorum bu diziyi. Uyarlama senaryolarda bizimkiler genelde başarısız oluyor. Daha hiç izlemedim şimdiye kadar iyi gidiyorsa izlemeye başlayayım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Herkesin görüşü farklı. Ben tatmin olmuyorum ama sevenler var. Karar senin :)

      Sil
  11. Yaa ben de bugün fark ettim ne kadar benzediklerini izlerkenn.. Zaten başından beri bu dizi bir yerden tanıdık geliyor amaa hangi dizi'' diyordum. Bir bakıma güzel aslında neticede sevdiğimiz diziye benziyor. Ama keske başlarken ...'dan esinlenilmiştir dese :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Değil mi? en azından "aa emeğe saygı duymuşlar" der takdir ederdik.

      Sil
  12. benim yorum niye yayınlanmamıs yau

    YanıtlaSil
  13. Son Bölümlerine Dikkat Etmelisin.Alakası Olmadı.Hoşçakal Diye Kapıyı Yüzüne Kapatmalar,Sürekli Teşekkür Etmeler,Çocuk Parkı,Huzur Evi Hiç Biri Aynı Değil Artık

    YanıtlaSil

Tasarım:Sawako Kuronuma