1 Tem 2014

Cunning Single Lady (Aklıma Takılanlar)

Aigoooo... en son (ve tek) yazdığım dizi Romance Town'dan sonra tekrar bir Kore Dizisi yorumu yazmayalı zibilyon yıl geçmiş.

Neden yazmadığıma gelince.. aslında iyi bir dizi arşivim bulunmakta. Fekat... benim ehtiyar bilgisayar her an çökebilir diye, bir harici bellek almıştım. Bilgisayar hala yaşıyor ama, harici bellek bitiksel hayatta.

Bir parçası değişmesi gerekir ancak hiç bir yerde bulamıyorum nalet olasıyı.

Ne kadar uzattım değil mi dizinin yorumuna bir türlü geçemedim :) Her neyse...

16 Bölüm olduğuna sövdüren çok tatlı bir dizi. Bana yer yer, Lie To Me'yi hatırlatsa da çok severek ve tek solukta bitirdim.

Gündüzleri pek vaktim olmadı ama, ne zaman gece el ayak çekildi 2 - 3 bölüm arka arkaya izleye izleye bitirdim :)

Ae Re ve Jung Woo'nun, evlilik ile başlayan boşanma ile bittiğini sandığımız, ama kalplerinde yaşattıkları sevginin sıcak hikayesini izleyeceksiniz bu dizide. Çok anlatmayacağım zira, nereye tıklasanız hepsi konuyu az çok anlatıyor.

Ben dizi de takıldığım bir kaç konuya değinmek istiyorum. :) Cha Jung Woo... yani orjinal adıyla Joo Sang-Wook nasıl şeker nasıl yakışıklı anlatamam size. Bana görsel olarak Lie To Me.. karakteri ile gönüllere... pardon benim gönlüme :) taht kuran Kang Ji Hwan'ı hatırlattı. Özellikle de takım elbiselerinin, kenarlarına iliştirdikleri sevimli yaka iğneleri ile. Bu kimi zaman bir ponpon, kimi zaman bir çiçek ve kimi zamanda bir kurdele oluyordu :) 

O kadar sempatik bir ifade katmış ki o sert yüzlerine,sonradan çocuklaştıklarında o ponponlar daha hoş gözükmeye başladı gözüme :) Zaten mimikler,hal ve hareketler birbirine benzeyen bu ikilinin yaka iğnelerinden bir örnek vereyim isterseniz :)
Ne kadar tatlılar değil mi :) Bu halleriyle, ikinci kadınların kalplerine okları batırmaları çok normal doğrusu :) İkinci kadın demişken, yönetici Guk ve onun çok sevimli kardeşinin dudaklarına dikkat ettiniz mi hiç? Ne kullanıyorlarsa, Türkan Şoray misali altı parlak üstü mat.Hatta, hatunun üst dudağının tamamını boyamadıkları yerler de vardı :D Hadi biri kadın diğerine ne oluyor? :) Köfte dudaklılar anladık, ama bu kadar da gözümüze sokulmaz ki :) 

Bir de bu çocuk neden sürekli gözleri kırmızı geziyordu bir türlü çözemedim. Uyutmuyorlar mıydı seni annemmmm :)

Ayrıca, bu kadının bir resmi vardı ki evlere şenlik. Duvarında ki o kocaman, bizlere sunulan görsel şölen :)  Gözüm takılmadan buna değinmeden geçemezdim. Nasıl güzel bir pozdur, o nasıl bir bacaktır :) 


Hani Türk dizilerinde hatalar olur ya, orada burada yakaladık diye sevinirler. Oysaki sadece odandan odaya geçerken, saçının modeli değişmiştir.Ama buna bile bir ton konuşurlar. Kore dizilerinde olmaz mı sanıyorsunuz? Bal gibi de olur... Ae Ra ,Cha'nın ortadan kaybolduğunu duyduğunda bir hışımla çıkar restorandan. Taksiye biner üzerinde bir elbise, taksiden iner hopp kıyafet olmuş bluz pantolon :) 

Düzenleriyle ünlü Koreliler bile bunu yapıyorsa, Türklere konuşmak artık ayıp olur değil mi :) 
Müziklerine bayıldım. Bana A Gentleman's Dignity'yi hatırlattı ki, zaten aynı grupmuş ostlarını yapan :) 
Ayrıca şuna değinmeden de geçemeyeceğim. 9. bölümde Ae Ra'ya piyano çalan küçük Guk ,benim çok sevgili Yiruma'mın, River Flows In You parçasına playback yaptı :) Tüylerim diken diken oldu vallahi :) 

Acaba, benim sevgili Yiruma'mda kısa paça pantolon giyiyor mudur? Giyiyorsa da hemen çıkarsın o ne canım? Deve gibi boyları var, kumaş yetmemiş gibi :) Personel Taste'de Lee Min'in pantolonları da böyleydi. Maliyetten mi kaçmaya çalışıyorlar anlamadım ki :D Buna bir hal çare bulmak lazım. :) 


Bir de görsellerde gezerken şöyle bir resim gördüm. Bu sahneyi hatırlayamadım. Ae Ra Bu elbiseyi, Cha onu para vermek için çağırdığında giymişti. Ondan sonra görmedim. Dikkatimden kaçan bir şey mi oldu? İzleyenlerden bilgi rica ediyorum :)


Omo! ne çok konuşmuşum :) O zaman sizleri bir müzik ziyafet ile baş başa bırakıyorum. İşte 9. bölümde playbacki yapılan River Flows In You. Ne kadar saçmalasam da beni sevin olur mu? :) Keyifli dinlemeler.






4 yorum:

  1. Sayende kore dizilerine sarmaya başlayacağım :))

    YanıtlaSil
  2. izleriz biz de bi ara öyleyse. lie to me dedin ji hwan dedin konu benim için kapanmıştır yani :D

    YanıtlaSil

Tasarım:Sawako Kuronuma