18 Haz 2014

Herkes Gidiyor Mersine...


Benim Bambam gidiyor tersine... 

"Süper Dadı"yı izleyeniniz var mı? Hepiniz bir kere de olsa rastlamışsınızdır. Orada verilen uyku eğitimlerine o kadar çok özeniyorum ki anlatamam size. 


Çok sevgili kayınvaldem, ayağında  sallamaya alıştırdı bizimkini. Ne yalan söyleyeyim, önceleri işime geliyordu. Ancak büyümeye ve ağırlaşmaya başladıkça, bu saatlerce  süren ayakta sallama seansları işkenceye dönmeye başladı. 

Bu gidişata bir dur demek istedim. 1. yaşını doldurmadan evvel, kendi yatağında uyumaya alıştırmaya çalıştım. Ancak çok fazla ağladığı ve eşimle sürekli tartışma konusu olduğu için, 2. eğitimi 1 yaşını doldurduktan sonra vermeye karar verdim. 

Aylardır bunun mücadelesini veriyorum. Elin bebeleri, 3. gün 15 dakika da uyurken , benim sıpanın uyuma süreleri uzadıkça uzuyor. Yatağına koyuyorum bende yanında oturuyorum ama yok. 

Günde sadece 1 kere ve yaklaşık 1,5 saat uyuyan bir çocuk, nasıl olur da 23:00'e ,hatta geçen saatlere kadar yatakta beni çileden çıkartabiliyor anlamıyorum.

Her yolu denedim. Mamasına rahatlasın gevşesin, varsa bir sancısı bitsin diye rezene mi koymadım. Ninniler mi söylemedim. Sallanan sandalyede saatlerce mi sallanmadım.. Bana mısın demiyor?! 

Süper Dadı'nın "kontrollü görmezden gelme" takdiğini bile uyguladım. Ama bu benim enciğin yatağın içinde daha çok şımarmasına neden oldu. 

Bu durum beni çileden çıkarmaya başladı artık. Her gece bir "yat artık oraya" krizi yaşanıyor ve bu isyanlarım sıpamın ağlayarak uyuması ile son buluyor. Sesim yükseldiği ve ağlattığım için sonradan çok pişman oluyorum. Ama kendime bazen hakim olamıyorum. 

Bana bu konuda lütfen yardımcı olun. Daha neler yapabilirim? Neyi eksik yapıyorum? Uyku zamanımızı sakin ve huzurlu nasıl geçirebiliriz? Denediğiniz başarılı olduğunuz yöntemler var mı? Siz neler yapıyorsunuz? Unutmayın paylaşmak güzeldir :) 

Gıdılar Kiss :) 



8 yorum:

  1. Bir gözlemci olarak söylemeliyim çocuklar patronun kim olduğunu bilmeli...Mesela anne otorite kurduktan sonra babaanne ya da dede işin içine girdiğinde karakterleri ve düzenleri tamamen değişiyor..Büyükler şımartmanın iyi bir şey olduğunu düşünüyorlar ama onlar gidince iş anne va babaya kalıyor :) Seninki büyümüş artık ama bence ondan daha inatçı ol, şekerle çikolatayla kandır, mesela bir hafta boyunca tek uyursan sana o istediğin oyuncağı alacağım de ama alıştırma sonra hep ödül ister :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rüşvetle iş yaptırma konusunda henüz küçüğüz. Ama Allahı var kayınvaldem de annemde eşimde "hayır" dediğimde karışmaz. Bende onlara karışmam. Fakat gündüz hala ayakta sallandığı için gece zorlanıyoruz işte.

      Sil
  2. Ben taktik vereyim mi :D
    Şaka bi yana benim yarardan çok zararım olur :)
    Süper dadı nasıl da sakinleştiriyo o çocuklar hala şaşkınım ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende bazen şoke oluyorum. Seçilmiş çocuk bence onlar. Taktiklerinin işe yaramadığı illaki vardır :)) :p

      Sil
  3. Ay annelik ne zor yaa :(
    Ablam oğlunu hiç ayakta sallayarak uyutmadı. Sadece yanına yatıyor. Bebiş de parmaklarını ablamın dudaklarında gezdirerek uyuyor :)
    Onun da öyle bir takıntısı var işte. Yattığı gibi hemen parmaklarını dudaklarına uzatıyor :D
    Umarım aşarsın problemlerini. ama zamanla düzene girer bence. Bozma moralini.

    YanıtlaSil
  4. Yanına yatmak çözüm olabilir tabi. Ama bu seferde kokuma alışması ve zamanı geldiğinde tek uyumayacağım krizleri başlayacak diye ona da alıştırmak istemedim. Bu uyku olayını aylardır denememe rağmen bir türlü sonuç alamadım :S

    YanıtlaSil
  5. Biz de doktorunun tavsiyesiyle odanın kapısını aralık bırakıp antredeki ışığı açık bırakarak odada yalnız bıraktık uyuması için.
    İlk gün 1 saatten fazla ağlayarak hatta katılarak uyudu. Doktoru bunun için bizi uyarmıştı, "sakın pes etmeyin ikinci gün daha az ağlar" demişti. Öyle de oldu. Babaannesi vicdansız dedi benim için ama kulak asmadım. Birkaç günde ağlama süreleri azalarak alıştı odasında yalnız uyumaya. Önce ninni söyleyip, biraz sohbet, öpüş koklaştan sonra bırakıp çıkıyordum. O da yatakta birkaç tur attıktan sonra uyuyordu. Alıştı alışmasına da, hastalanıp ateşlendiği bir dönemde "sabah işe gideceğim, sürekli uyanıp yanına gidip ateşini kontrol etmeyeyim" diye 1-2 gece yanıma alayım dedim ve hayatımın hatasını yaptım. Aynı şeyleri baştan yaşamak zorunda kalmak çok kötüydü. :(

    YanıtlaSil
  6. canım evde bir tane uyuma şekli olur. Gündüz ayakta sallandığı sürece gece ayakta sallamadan vereceğin eğitimin bir anlamı olmayacaktır. Gündüz kim sallıyorsa ayağında onu engellemen ve eğitmen gerekiyor önce. Yoksa çift mesaj vermiş oluyorsunuz. Gündüz ayak sallamayı birakılınca 1 hafta içinde önce ağlama ile olsa da sonuçlanır. Bir haftada çözersin.
    uyuma rutini oluşmalı
    akşam dokuzda evdeki tüm ışıklar sönecek. Baba da dahil herkes yatağa. Çok kısık ışıkta ağlasa da sakince beklemek benim bildiğim tek yolu bu. Onlar uyuyunca kalkmak ve geri kalan işleri yapmak

    YanıtlaSil

Tasarım:Sawako Kuronuma