5 Haz 2014

Biri Bana Açıklasın...


Bir bebek sabunu nasıl göz yakabiliyor?


Hayır gerçekten anlamıyorum... Göz yakmayan şampuan oluyor da madem, neden aynı içerikte sabunda olamıyor. 

Bizim Bambam eli ve kolu ile yemek yemeyi pek sever. Eh haliyle bitlenmesin ve bizim sabunlarla cildi tahriş olmasın diye, ona özel sabun aldım. İsmi lazım olmayan bu sabunla, bir güzel foşur foşur çocuğun yüzünü yıkadım. O da ne? çocuk can hıraç ağlamaya başlamasın mı? 

Ne oluyoruz yahu bilmem ne demeye kalmadan hopp kaçıverdi elimden :) Sonra düşündüm "sabun mu yaptı acaba" dedim. Üzerini okumadım arkadaşlar ne yalan diyeyim. Bebek sabunu sonuçta göz yakacağını düşünmedim. 

Efendime diyeyim kendimi feda ettim ve sabunu denemeye karar verdim. Hay denemez olaydım. Garibimin öyle bağırması normalmiş, çünkü lanet olası sabun fena yakıyormuş. 

Tekrar soruyorum bir bebek sabunu neden göz yakar? Şampuan oluyor da sabun neden olmuyor? Yetkililere sesleniyorum göz yakmayan bebek sabunu istiyorum :)

Çok ciddiyim bu sorunun cevabını istiyorum. Ne demişler bilmemek ayıp değil öğrenmemek ayıp :) 

Gıdılar Kiss :D 

8 yorum:

  1. Ben de bebek sabunu görsem göz yakmadığını düşünürdüm..Belki de içeriğinden birkaç sakıncalı maddeyi çıkarıp bebek sabunu damgasını yapıştırmışlardır.Bir nevi pazarlama politikası..O kadar akıllılar ki dikkat etmedikçe kanıyorsun..Bildiğim kadarıyla bunun için hiçbir ceza da yok..Komik bir örnek vereyim sana konula alakasız ama; Bim den birkaç sene öncesinde hobi çikolatalar alıyorduk, çok severim..Sonra bunu rutin haline getirip hep almaya başladık ve bir gün eve geldiğimde çikolatanın hobi değil, başka bir marka olduğunu gördüm..Ambalaj rengi deseni her şeyi aynıydı..Önce hobi marka satıp sonra çakmasını satmaya başlamışlardı..Dikkatli olmadıkça bu tuzaklara düşüyoruz işte :/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İşin kötüsü ıslanıyor diye kutusunu atmıştım. Hani sonra okumak istedim ama maalesef kutu yoktu. Bir daha markete gittiğimde normal sabun ile karşılaştıracağım. Dediğin gibi bir şeyler yapıyor olabilirler.

      Sil
  2. aa çok şaşırdım ilk defa duydum böyle birşey. Bebek sabunu dediğin bebişin gözlerine foşur foşur sürsen de yakmaz yakmamalı yani mantıken :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok bilindik markaların bunu yapması insanı daha bir sinirlendiriyor. Hayır biri çıkıp mantıklı açıklama yapsa susacağım ama o da yok :)

      Sil
  3. Hadi ya :S
    Yavrum nasıl canı yanmıştır..
    Bende bilmiyodum ve çok saçma ..
    Aslında üreticilere mail atmak lazım ;)
    Talebe göre yapılabilir yazarsan bana da söyle bende yazarım canım benim ;)
    Öpüyorum seni çok :*

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sorma baya ağladı. Şimdi yüzünü yıkatmıyor kavga kıyametiz haklı olarak :)
      Bu dediğini yapabilirim aslında. Biraz araştırayım sağol canım :)

      Sil
  4. ay kesinlikle çok haklısın!
    yazık yavrum :(
    biz bile gözümüze kaçınca ne hale giriyoruz :)

    YanıtlaSil

Tasarım:Sawako Kuronuma