24 Nis 2014

Menekşe Kokulu Hikayeler...

Raflar arasında gezerken gözüme ilişti. Çok tatlı duruyordu.

“Şştt... hatun beni alsana” diye göz kırpıyordu adeta bana. Büyük bir şefkatle elime aldım. Kapağını okşadım. Benim için çok kıymetlidirler, katlanılmasına, yıpratılmasına dayanamam :)


Okurken bile kitap belinden esnemesin diye sağa sola yatırarak okurum :D

Neyse efendim.. kitabın sayfalarına kısa kısa göz atmaya başladım... O da ne ? Bir koku geliyordu.

Etrafıma bakındım. Ne bir çiçek vardı, ne de bir saksı. Peki bu koku nerden geliyordu? Biraz daha yaklaştım ve o güzel kokunun kitaptan geldiğini fark ettim.

Evet evet.. bildiğiniz kitap kokuyordu. Yok yok yanlış anlamayın, sayfa kokusu değildi gelen. Mis gibi çiçek kokuyordu kitap. İnanamadım önce. “Yok canım daha neler kitabın adından burnum oyun oynuyor bana heralde” falan diye düşündüm.

Sonra ön kapağını bir çevirdim ki “Kokulu kitap” yazıyor. Yani kafayı yememişim kitap harbi harbi çiçek kokuyor :D

Hem kokusuna hem de kendine has cici mi cici kitap ayracına vuruldum ve rafımda olması lazım bunun diyerek kaptım hemen bir tane.
 Durun yanlış anlamayın. Asla bir kitabı kapağına göre değerlendirmem. Koktuğu dışında içerik olarak haberim vardı. :) Öyle dış görüşüne bakıp da alan tiplerden sanmayınız liften :D
 Bir koşu eve geldim “Anne kokla bak bu kitap çiçek kokuyor” dedim. Yüzüme “Sen ne diyon” şeklinde baktı haklı olarak. Kokladı, kokladı ve “ben koku almıyorum”diye savuşturdu beni başından :D

Son söz: Kitabı okumaya başladım. İçerik olarak Tavuk Suyuna Çorbaya benziyor. Pek özgün hikayeler yok. Yani şimdiye kadar okuduklarımın hepsini biliyordum. Ama yine de ilerde çocuğunuza okutabileceğiniz harika bir “hayat dersi” kitabı olur.


Hepinizin gadasını menekşe kokulu öptüm :D


2 yorum:

  1. Ah benim içinde çok kıymetliler , bebeklerim sanki :) çok merak ediyorum bu kitabıda şimdilik üç tane alacağım var onlar bitsin bunuda alayım :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaşasın beni anlayan biri daha :) Almalısın rafta durması gereken bir kitap :)

      Sil

Tasarım:Sawako Kuronuma