Uzun zamandır aklıma takılmış bir tarifti. Ne zaman yapmak
için niyetlensem evde hep bir eksiğim oluyordu. :D
Bu sefer bütün malzemeleri ve guruldayan karnımı bir arada
bulunca daha ne olsun dedim.
Sawako zaten burada nasıl yapıldığının tarifini vermiş. Ben
size kendi “beceriksizliğimi” anlatacağım :D
Kızcağız da sabırla bana cevap verdi. En sonunda yanardağ gibi patladı ve “o senin
beceriksizliğin hıh!” dedi
Tarifte “bir kutu ton balığı” diyormuş. Küçük mü büyük mü belirtilmemiş. Gözüme az geldiği için iki kutu kullandım. Ama tabi 1 küçük kutuya göre yapılacakmış ve ben ona göre un
koyunca vıcık vıcık bir şey oldu.
Yoğuruyorum, ama bir yandan da düşüncelere gark olmuşum. Hani
telefonu olsa açıp soracağım “Sawako bu böyle mi oluyordu” diye.
Hanımefendinin yumurtası küçükmüş... ne bileyim efendim ben
küçük büyük.. orta boy kullandım. O da vıcıklaştırmasına büyük etki etti
sanırım. Yaparken resimlerini çekmedim. Zira tadı enfes olmasına rağmen görüntü
itibariyle tam bir fiyasko idi :D
Üstüne bir de yaktım mı ben bunları.! Buyurun cenaze
namazına :D
Demem o ki yaparken;
1- 2
kutu kullanacaksınız ununu da ona göre koyun
2- Yumurtanız
küçük boy olsun
3- Eteğinizde
sürekli vızıldayan ve tadına bakmak için aç bir oğulcanınız olmasın :D
4- Zemininizi
iyi ayarlayın düşünerek yapın. Benim gibi “aaa iyi malzemeler tam hadi yapayım”
diye bodoslama dalmayın :D
5- Yağı
iyice kızdırın ama malzemeyi koyunca altını çok harlamayın :D
Hahahha şapşal :)) Bana iki kutu ton balığı kullandığından bahsetmemiştin, o zaman tarifin iki katını kullanman gerekecekti :)) Hem görünüşü önemli değil, mühim olan tadı! Bir dahaki sefere daha iyi yapacağına inanıyorum, inanmak istiyorum :D
YanıtlaSilSen şimdi beni kaşla göz arasında ezikledin mi bana mı öyle geldi :) Bir daha deneyeceğim kesin kararlıyım :D
Sil