11 Ara 2011

Romance Town (Aşk Kasabası) 2011

Adı güya “Romance Town” dizinin. Şaka yapıyor olmalısınız?

Adına bakınca romantizmden komediden geçilmez sanmıştım diziyi. Nerdeee arkadaşım nerdee?? “Aşk Kasabası” mı bleehhh! İhtiras, hırs, güç, ihanet kasabası desek daha makul olur. Ha içinde aşk var mı? Var tabi ama bu saydıklarımın 10 da 1i kadar.


Başrol kızımız Sun Geum. (Sung Yu Ri) Hizmetçi soyundan gelme. Annesi hatta anneannesi bile hizmetçi. Babası Kore’nin en çok oynanan kart oyunu “Go-Stop”un müptelası, bu uğurda dünyanın borcunu takmış sersefil yaşayan bir adam. Anlayacağınız aile fertleri tarafından yüzü gülmeyen bir kız.Annesinin tek dileği var her ebeveyn gibi okusun da adam olsun. Ama her ergen gibi bu sefilin de aklı bir karış havada  “ben bar işletecem” diyen bir dengesiz olduğu için anacığının ne demek istediğini yıllar sonra acı gerçeklerle anlayacaktır.

 Jönümüz bu.Adı Kang Gun Woo (Jung Gyu Woon)

Durun sakin olun gençlik böyle göründüğüne bakmayın siz içinde bir yağız yatıyor. (Yıhyıh)  Kiloları yüzünden babası hatta çevresi tarafından dışlanan para içinde yalnızlık çeken biri esas oğlanımız.
   
Bu ikilinin yolu Geum’un arkadaşının çalıştığı barı basması ile kesişir. Bir bar taburesinde sızan bu tombik cüzdanını lavaboda düşürünce beş parasız kalır. Bir dizi yanlış anlaşılma sonucu cebindeki bütün kira parasını barın hesabını kapatmak için kullanan Geum’um tombik jönümüze parasını geri ödemesi için telefon numarasını bırakarak uzaklaşır oradan.
Bir gün kapının önünde bir bebek bulurlar. Babasının metresinden peydahladığı çocuktur bu zavallı masum yavru. Ancak sevimsiz babası  yeni evlendiği karısından Allah gibi tırstığı ve taptığı için çocuğu “bu oğlumun veledi” diye iteler. Sora da zavallı Kang Gun Woo ‘nu 3 yıl Amerika’ya yollar. Bir de söz verir “döndüğünde her şeyi yola koyacam” diye.
Gun Woo’nun çocukluğundan beri ona bakan kahya kadını kovarlar. Yerine bakmak için birini ararlarken evin hanımı namı diyar “Miras avcısı” jönümüzün çekmecesinde bizim kızın telefon numarasını bulur. Telefonun çaldığını gören kızımız parası ödenecek diye çok sevinir ama vardığı “1. Cadde” de Miras Avcısı tarafından “al buna bak” diye kucağına verilen bir bebekle kalıverir orada ve evin yeni “Kahya” sı olmayı kabul eder. Niye etmesin miss gibi maaş ekmek elden su gölden ohhh :D
 Aradan 3 yıl geçer… Sun Geum eve alışır Gun Woo döner. (Nasıl dönüş ama :D) 
Olaylar işte böyle başlıyor. Geum’un hayatı kazandığı loto ile değişiyor. Hay kazanmaz olaydı. Vay arkadaşım milletin dini imanı para olmuş.

 Her birinin ayrı acısı ve zor bir hayatı olan  hizmetçiler ordusu var hele üzerlerinden o sıfatı sıyırabilmek için tam para manyağı olmuşlar. Jönümüzün babasını ve üvey anasını saymıyorum bileee… Para yüzünden başlarına gelmeyen kalmıyor bu müthiş “1. Cadde” ahalisinin başına. Dizi “Aşk mı? Arkadaşlık mı? yoksa Para mı?” sorusunu defalarca kendimize sorma şansı sunuyor bize. Çok fazla anlatmicam hacılar çünkü yürek buna dayanmaz. :D
 Gelelim dizideki fıstıklara :D İki tane “oppa” potansiyeli olabilecek kişi var.
 Biri malum jönümüz.

Diğeri de büyükbabasının resimlerini satarak geçimini sağlayan ayrıca jönümüzün yan komuşusu  Kim Young Hee  (Kim Min Joon) kendisi de Geum’a aşıktır. Hizmetçisi de (üst resimdeki pembe bluzlu) ona aşıktır. Anlicanız tam bir aşk üçgenidir onun durumu :) 

 Ama Geum kime aşıktır?

Ancaakkkk….! Ben burada bu ikisinin dışında başka birini gözüme kestirdim. Evet ben oppalar için savaş veren ÇeLen bu dizide bu iki yakışıklı yerine başkasını tercih ettiğini söylüyorum. :P  Kim mi? Hemen açıklayayım… Kırklı yaşlarının sonuna gelmiş ama değme gence taş çıkartan, duruşu, bakışı, sesi, gülümsemesi… 1. Caddenin müzmin bekarı, karanlık işler çevireni ama belli etmeyeni ve en zengini ama en mütevazisi de yine ta kendisi :D
Ooooo biirrrrr dermişimmm :P Başkan Hwang Yong (Jo Sung Ha) Hacılar adama bittim yalan söylemicem. Son bölümde masayı bir devirişi vardı “ulen kimse benim için böyle masa devirmedi” dersiniz :P 



Hiiiççç yadırgamayın beni hacılar gönül bu :D 


Sözün özü canlar genel olarak bakarsam diziyi pek beğenmedim. İzlenebilir mi izlenebilir ama çok aman aman bir dizi değil. Bazı detayları çok fazla , üstelik çeviriden de kaynaklandığını düşündüğüm bazı konları kaçırdığım ve anlamadığım yer yer bölümler de oldu.

Puanım 10/4
İzlemek isteyenler ----->   TIK :D
İndirmek İsteyenler ----> TIK :D


                                                                                            Öpüldünüz gıdılardan ;)   
         


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Tasarım:Sawako Kuronuma