5 Ara 2014

Kangren Diziler...

Geçenlerde iki arkadaşımın konuşmasına şahit oldum, "Lan, bugün kurtlar vadisini izleyemedim" dedi. Döndüm yüzüne baktım "Sen hala izliyor musun onu be?" dedim. "Niye izlemeyecekmişim ki?" dedi. Cevap verme gereği bile duymadım. 


12 sene oldu. Gezmediği kanal kalmadı. Ne zaman açsam "Polat"ın suratı karşımda. Sakız gibi uzadı da uzadı. Ha, amaç ne onu da bilmiyorum. Eminim izleyenlerde bilmiyordur. 

"Bizimkiler"den sonra bu kadar uzayan diziyi de ilk defa görüyorum. Ama en azından onun  oluşmuş bir profili vardı. Yahu.. neydi o karakterin adı... hah! "Çakır". O karakteri canlandıran "Oktay Kaynarca" tüyü bitmemiş delikanlıydı. Adamın totosundaki kıllar ağardı ama dizi hala devam ediyor. 
Dizi oyuncularını bırakın, ben yaşlandım ben. Liseden yeni mezun olmuş bir kızçeydim. 30 yaşına geldim. :)
Bir başka uzun soluklu, suyu çıkmış dizilerden biri de, "Arka Sokaklar". 

9. sezonu yayında sanırım. Eğer öyleyse, 9 yıldır suçlu kovalıyor aynı grup. Çok ilginçtir ki, her nane de o grubun başına geliyor. Bir sezon hiç unutmuyorum, topluca havaya uçtular, bir Allah'ın kulu ölmedi.
Toplumunuzda öyle bir mantık var ki.. silahı eline alan "Ben Polat Alemdarım" diye ortalara dökülüyor. Karakterleri bilmemin nedeni "Çakır" öldüğünde, helvasını döktüren dangozların olmasından kaynaklanıyor. Bir de, rol icabı öldüren oyuncuyu tenhada kıstırıp, "hangi elinle çektin o tetiği" tadında sille tokat dövmeleri de var ki, tadından yenmez. 

Kimse sizin zihin mastürbasyonunuzun kurbanı olmak zorunda değil. Hiç bir amir "Rıza Baba"kıvamında değil. İlla egonuzu tatmin etmek istiyorsanız, çok okuyun, borsa oynayın, patron olun emirler yağdırın. 
Mahallenin delikanlısı olmakla, sabi sübyanın eline silah verip, o dizileri izleyip izleyip bitini kanlandırınca, hiç biriniz adam olmuyorsunuz. Hiç biriniz bir "Şefkat Yerimdar" değilsiniz.. Ah! pardon ya.. oda bir filmdi değil mi... Hadi Eyvallah... 


Gereksiz Kalabalıktan Bunalmış Hatundan 
Sevgilerle... 


3 yorum:

  1. Uuuu güzel yazmışsın çokta haklısın 👍

    YanıtlaSil
  2. Ayakta alkisliyorum! Suyu çıktı hepsinin ya. Bir amaçları falan da yok...

    YanıtlaSil
  3. Zihim mastürbasyonu! Harikasın. Son zamanlarda düşündüğü bir konuydu, nisbeten nitelikli dönem dizileri veya komedi programları küt küt kaldırırken, bunlar hala yayında diye. Eline yüreğine sağlık kısçeğızım. ;)

    YanıtlaSil

Tasarım:Sawako Kuronuma