12 Haz 2014

Bir Tombiğin Anatomisi...:)


Aslında "tombik" diyerek kendimi iyi hissetmeye çalışıyorum. Ama siz bana "dombili" , "şişko" ve bilumum türevlerini diyebilirsiniz. Korkmayın alınmam. Zira, yüzüme bakılarak bana neler denildi bir bilseniz :D Kötü şişman şakalarını saymıyorum bile :)


Orta okulun sonlarına doğru zayıftım. Yemekhane sistemi vardı çünkü. Öğlen yiyordum sadece. Ama yine de eski resimlerime bakıyorum da, "kalça ve basen" ikilisi her zaman kendi başına Cumhuriyetmiş.

Lise yıllarımda bir felakettim. Sadece öğlen yemek zorunda kalan biri için, bir kantin ne demektir bilir misiniz? 

BİR HAZİNE :) Üstelik benim gibi yemeyi seven biri için. Kantini görünce gözlerim parlamıştı. Her teneffüste, her acıktığımda kantine koşuyordum. Yazın yediğim dondurmaların haddi hesabı yoktu. Pislik olsun diye bile yiyordum yani :D 

Anlayacağınız 18 yaşımda tartıda ibreyi 80 kilo da gördüm. Gördüm valla. Yanaklar elma elma, kalça- basen ikilisi benden önce gidiyor falan. "Silkelen kendine gel" dedim ve her genç kız gibi bende o zamanların yegane kurtarıcısı "lahana diyetine" başvurdum. 

İşe yaradı mı? Evet fazlasıyla. Fekat... zehirlenmeyeydim, buna bağlı 1 haftada 12 kilo vermeyeydim iyidi. Bu sonrasında bana, önden açılan saçlar ve yaralarla dolu mide olarak geri geldi ki, 11 yıl oldu hala kelaynak gibiyim ve midem de hep sorunlu.

Hamile kaldığımda, 4,5 ay eski pantolonlarımın içine girebilmiştim. 6 aylıktım sadece kilolu gibi duruyordum. Ancak ne olduysa, bir çok hamile bayanın başına geldiği gibi, son aylarda duba gibi oldum. Doktor bile 1 haftada aldığım 4 kiloya inanamadı. Vücudum bildiğiniz su tutmuştu ve bir damacana gibi geziyordum. 

Ama tabiki böyle değil :)

Doğumdu, loğusaydı, emzirme dönemiydi derken bir ara iyiydim. Ne zamanki benim sıpa oğlum, 6,5 aylıkken emmeyi bıraktı, ben yeniden varil gibi oldum. 

Velhasıl,hiç bir zaman ip gibi olamadım. Bir miniminnacık bel oyuntum vardı o da sizlere ömür. Dümdüz tahta gibi iniyorum artık. 1,58 de boy var, varın siz düşünün. Traktöre tekerlek niyetine :)

Kilolarımın başıma açtığı sağlık sorunlarım nedeniyle, diyet yapmak zorundayım. Şu an tam 1 haftadır diyetteyim. Beden yaşım 39muş.Doktorum yüzüme bakıp "obezsin kızım sen" dedi. Beden yaşımın dumurunu üzerimden atamamışken, söylenen bu cümle üzerine, yüzümün inme inmiş halini görmeniz lazımdı. :) Yerin dibine soktu soktu çıkardı beni :) 

Sırf o lafları duymamak için bile zayıflamam lazım :) Kim bilir belki de iyi yapıyor siz ne dersiniz? :)

Gıdılar Kiss :)

10 yorum:

  1. Ben böyle insanlar ira gerçekten çok sinir oluyorum. .
    Ne olursa olsun kırılmak istemiyorsan kırmayacaksın...

    Yapacağına ben eminim ki diyetisyenlerin beslenme önerileriyle hem sağlıklı hem de sık yiyerek verirsin zaten ;)
    Sen çok değerlisin kimsenin sana böyle şeyler demeye hakkı yok :*

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim canım. Ama alıştım artık. Sonuçta tamamen kendimi frenlememekten kaynaklanıyor bu durum. Hatta bazen ben bile kendimle dalga geçiyorum :) Bende yapacağıma inanıyorum ama destek için teşekkür ederim :)

      Sil
  2. Zayıflarsın canım azmin elinden hiçbir şey kurtulamaz :) Sen yeter ki iste :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Doğru diyorsun istiyorum zaten :) Desteğin için teşekkürler canım :)

      Sil
  3. Ayy bu kilolar başa bela :)) bide tombiklerin mutlu olması gerekiyormuydu en kIsa zamanda kilo vermenizi diliyorum tabi kendimide unutmamam lazım zira kandil duaların kabul olduğu bir zaman bu arada kandiliniz mübarek olsun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Genel olarak bakarsan mutluyum çok şükür. Ama sağlık sorunları yüzünden azıcık da dertliyim. Ancak buna da şükür Allah dermansız dert vermesin. O zaman ikimize de fighting!! :)

      Ayrıca teşekkür ederim hepimizin kandili mübarek olsun. ;)

      Sil
  4. 1 haftada 12 kilo muuu o_O yaa çok tehlikeli bir iş yapmışsın. Hamilelik sonrası güzel bir diyet ve biraz yürüyüşle halledersin bence sen :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hemde ne tehlike ama o zaman 18 yaşındasın kimseyi dinlemiyorsun. Çıtır olman gerekirken dombilisin falan öyle işlemiyor beynin :) Cehalet diyelim. Elimden geleni yapıyorum şu anda desteğin için teşekkürler canım :)

      Sil
  5. kız sen o boya 80 kilo mu oldun?
    bi tekme de ben vurayım dur :)
    ya sağlık olsun gerisi mühim değil aslında ama sağlık da kalmıyor. insan alıştığı kilodan biraz yukarı çıkınca bile tıkanıyor değil mi?
    doktor acı konuşmuş ama sen daha gençsin ve yapabilirsin.
    kiloyu verip bir zamanlar obez ama gururlu bir genç kadın vardı diyerek doktorunla yüzleşmeye gitmelisin!
    fighting!!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oldum ya sorma. Gerçi şimdi de pek farksız değilim :) Tıkanmaktan ziyade kendini kötü hissediyor insan. Hiç bir şey almak ya da giyinmek istemiyorsun. Üzerine yakıştığını düşünmüyorsun çünkü :) ama azimliyim bende her aynaya baktığımda kendime figthting! diyorum :) Yazın sonunda nasip kısmet olursa bir "öncesi- sonrası" yazısı paylaşacağım :) Destek için teşekkürler.

      Sil

Tasarım:Sawako Kuronuma